معنا: دعا اگر بر علیهِ کسی باشد، اصطلاحاً نفرین (لعن) نامیده میشود. لعن و نفرین اگر بجا نباشد، اثر نمیگذارد و ممکن است تبعاتش، دامنگیرِ خود ما شود. به انواع نفرین و لعنت توجه کنید: 

1. نفرین حرام: لعنت مؤمن و کسى که مستحق لعنت نیست حرام است. مثلا الآن کسی زبانم لال مقام معظمِ رهبری را لعنت کند.

2. نفرین مکروه: نفرین به حیوانات. مثلا بگوییم خدا لعنت کند این اسب را که تند نمی‌دود! یا پشه را نفرین کنیم!!

3. نفرین جایز: لعنت به کافرین، ظالمین، و کسانى که به خداوند دروغ میبندند، لعنت مردان زن نما و ن مردنما، بدعت آورندگان در دین، کسى که پدر و مادر خویش را لعن کند، رشوه دهنده و رشوه ستان و واسطه میان آن دو، کسى که بین مرد و زنى سعایت کند تا میانِ آنها جدایى افکند، کسى که میان مؤمنان سخن چینى کند، کسى که تقدیر خدا را دروغ بداند، رباخوار و ربا دهنده و گواهان بر ربا، کسى که احترام مسجد را نگه ندارد و زن آوازه خوان.

4. نفرین مستحب: لعنت به کسانى که خدا و رسولش و اهلبیت رسول را اذیت کنند. لعنِ علنیِ دشمنان اسلام، مُجاز است اما هتک حرمت به مقدسات دوستان اسلام، اعم از کلیمیان و عاشوریان و اهل سنت که دوستان ما هستن، حرام است.

➕ با توجه به بندِ چهارم، نفرینِ کسی که در حقِ ما ظلمِ اساسی کرده، مُجاز است. اما جایز بودن به معنایِ واجب بودن نیست و برای شخص مزبور اگر طلب هدایت و غفران بکنیم بهتر است. مخصوصا اگر فردِ مزبور، از ذوی الحقوق باشد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

علوم پزشکی دهیاری روستای سلیمان آباد زرند شانس با ماست دانلود Deirdre زبان آموزان محلی برای آموزش زبان انگلیسی به زبان ساده وبلاگ تهران آقای سر به هوا دانلود پلی بک جدید